Jelmer van Lenteren wint DichtSlamRap

BOXTEL – Dichter Jelmer van Lenteren uit Nijmegen heeft donderdagavond de 17e DichtSlamRap in Boxtel gewonnen. Na een tijd niet te hebben geslamd was ‘Boxtel’ voor hem een eerste poging om weer in een poetryslam mee te draaien. “Ïk had niet zo veel verwachtingen. En daardoor was ik heel relaxed. Dat heeft zeker geholpen”, stelt Van Lenteren.
Hij mag nu in september meedoen aan het Nederlands Kampioenschap Poetryslam in Utrecht. Daarnaast won hij de juryprijs van 150 euro. De publieksprijs ging naar Monique Hendriks uit Eindhoven die met haar slams voor de nodige hilariteit zorgde.
Aan het begin van de avond, die gepresenteerd werd door Daan Doesborgh (foto), zorgde Boxtelaar Ko Wijnstok voor een verrassing met een ode aan de onlangs overleden Jules Deelder.
De Boxtelse poetryslam kenmerkte zich door een aantal bekende namen als Kevin Amse en Rik Sprenkels die al langer landelijke bekendheid hebben, en een groep die ‘de macht langzaam maar zeker overneemt’. Onder andere Jo AnMonique Hendriks uit Eindhoven en uit Brussel Inke Gieghase.

Voor filmpjes kijk op pagina FB-DichtSlamRap. Gemaakt door ACG Vianen.
Een filmpje van de battle tussen Jelmer en Monique https://www.facebook.com/acg.vianen/videos/10218994277960356/

De bundels

Bestel de bundels

Foto impressie DichtSlamRap

Tweets

Wanneer? Waar?

DichtSlamRap 2020
Datum: 30 januari 2020 20:00

Le Temps Perdu
Markt 13
5281 AT Boxtel