Verrassende dichtbundel en theatershow over klimaat

Woensdag 9 oktober

Twintig jaar geleden dichtte Gerrit Komrij al uitgebreid over de tekortkomingen van het klimaat en de mensheid. Anno 2019 hebben velen ’daar iets over te melden’.  Zo ontstond de dichtbundel ‘De aarde nu’ waarin 34 Nederlandse en Belgische dichters hun analyse over de toekomst van onze wereld op papier zetten. Deze dichtbundel is te koop sinds woensdag 9 oktober en kost 17,50 euro. 

Die woensdag is er tevens de landelijke première van de poëzievoorstelling The Final Season, kan poëzie de wereld redden? Deze poezievoorstelling is gemaakt door Martje Wijers, Jee Kast en Arnoud Rigter die – stoeiend met taal – zullen proberen uit te vinden of de wereld nog te redden is.  Het is de bedoeling om met The Final Season komend jaar de kleinere theaters in Brabant aan te doen.

DichtSlamRap 

Inschrijftermijn DichtSlamRap is open.  Deze Boxtelse poetryslam zal ook nu weer een deelnemer leveren voor het NK Poetryslam In dit geval het NK dat in 2020 voor het eerst in september wordt gehouden. De pre-finale in Boxtel  staat gepland op zondag 12 januari; de Boxtelse finale op donderdag 30 januari. Ook heeft Boxtel een juryprijs van 150 euro en een publieksprijs.  
Inschrijven? Voor 1 december twee gedichten/slams op schrift inzenden naar marcel@dichtslamrap.nl  De jury bepaalt wie meteen naar de finale-avond gaat, en wie via de pre-finale begin januari een extra kans krijgt.  nale. De jury beslist. De laatste winnaar in Boxtel was Martje Wijers die in september 2020 al verzekerd is van een finaleplek op het NK in Utrecht

Nieuw is dit jaar dat gedichten niet alleen op schrift maar ook als geluidsfragment kunnen worden ingezonden. Maar op schrift blijft vooralsnog verplicht. Die soundbites zijn bestemd voor instagram-DichtSlamRap. We willen proberen zo iets nieuws aan DichtSlamRap toe te voegen. Wie doet mee.

Zie ook: www.inournaturefestival.nl en www.podiumcirculair.nl en facebook-pagina DichtSlamRap  

Lees verder

De bundels

Bestel de bundels

Foto impressie DichtSlamRap

Tweets

Wanneer? Waar?

DichtSlamRap 2020
Datum: 30 januari 2020 20:00

Le Temps Perdu
Markt 13
5281 AT Boxtel