Merlijn Huntjens wint DichtSlamRap 2016

Merlijn Huntjens uit Heerlen heeft donderdagavond de DichtSlamRap in Boxtel gewonnen. Originele taalvondsten, verrassende wendingen en een gedegen voordracht. Die combinatie bezorgde Huntjens de eindwinst in de Boxtelse poetryslam. Van de elf kandidaten bleven na een eerste ronde vijf over: Gijs ter Haar, Arnoud Rigter, Griet Menschaert en Martje Wijers. Opmerkelijk dat in de finale van de DichtSlamrapfinale die allebei via de pre-finale ‘zijn binnengekomen’. Goed dus dat die er is.
In die allerlaatste ronde deden alle dichters hun ding, lieten ze zien wat ze in huis hebben. Ze wisten allemaal hun publiek te boeien; de een mischien iets meer dan de ander. De optelsom van sterke teksten op preformance leverde Merlijn Huntjens de jurywinst op.  Plus alvast een ticket voor het NK Poetryslam van 2017.
Dat Martje Wijers er vandoor ging met de publiekprijs was geen verrassing. Maar wel terecht gezien haar verrassende poezie. De in Boxtel geboren en getogen dichteres heeft een flinke vriendenschare die op haar stemde. Was die groep er niet geweest dan zo twee of drie anderen met die prijs kunnen gaan lopen. Dichters die op hun manier even mooie poezie brachten. Kortom, een avond om met plezier op terug te kijken.
De bundels

Bestel de bundels

Foto impressie DichtSlamRap

Tweets

Wanneer? Waar?

DichtSlamRap 2020
Datum: 30 januari 2020 20:00

Le Temps Perdu
Markt 13
5281 AT Boxtel